Kwiek heren overlopen Jahn II

Hoogeveen – Na de uitschakeling in de Landelijke beker afgelopen dinsdag kunnen de heren zich weer volledig op de competitie richten. In een poule van 8 teams was Jahn II uit Stadskanaal de laatste ploeg in de eerste ronde.

De nummer laatst gaf in de eerste 10 minuten goed tegenstand maar naar de rust toe werd het gat steeds verder vergroot en kon de tweede helft rustig uitgespeeld worden. Na drie goals van Jack Pruijn en vervolgens drie van Mathijs van Veen was de stand in de beginfase nog maar 6-5 in het voordeel van Kwiek. De vier daarop volgende goals van Bas Krom en aansluitend twee goals van Richard Kamminga zorgden echter al voor de feitelijk beslissing in de wedstrijd, 12-6. Hierna liep Kwiek naar een russtand van 18-10 toe en kon men in de tweede helft de stand rustig verder uitbouwen. Via de standen 21-11 en 24-14 liep men uiteindelijk in het laatste kwartier uit naar een score van liefst 39-22. Daar waar in de eerste helft slechts 4 spelers tot scoren kwamen, waren het de andere veldspelers die er in de tweede helft rustig op los scoorden. Opvallend hierbij een wonderschoon doelpunt vanuit de rechterhoek van Timon Terwijlen en twee goals van youngster Jaimy Bosgra. Alleen de linker- en rechtopbouw van Jahn II kwamen nog aan scoren toe, wellicht iets te vaak en te makkelijk. Daarnaast was Kwiek af en toe ook wel wat slordig in de afronding en werd het houtwerk wel erg vaak geraakt. De score had dan ook met gemak ver boven de 40 uit kunnen komen maar desondanks kan men terugkijken op een goed herstel na de twee zware wedstrijden in de afgelopen week.

Komende zondag kunnen de heren wederom in een thuisduel aan de bak. Om 14:00 uur spelen de mannen voor de tweede keer dit seizoen tegen Exito uit Sleen. De heren van Kwiek kunnen in de 2de serie laten staan dat ze terecht ongeslagen bovenaan staan. Voor de andere ploegen zeven nieuwe kansen om het tegendeel te bewijzen. Voor Kwiek zeven nieuwe finales omdat er in deze klasse bijna geen makkelijke overwinningen te behalen zijn.

Naast de heren die goed gaan lijken ook de dames voor een topnotering te gaan. Met trainer/coach Paul Schuiling aan het roer en een goede mix van jong en oud ging er tot nu toe slechts 1 puntje verloren in een gelijkspel. Zondag stond de topper tegen Hurry Up op het programma en ook deze werd redelijk overtuigend gewonnen met 15-10 waardoor ook de dames de nummer 1 positie op de ranglijst ingenomen hebben. Na een 6-6 russtand liep Kwiek uit naar 12-6 stand en was de buit binnen. Hierdoor kon Kwiek de felbegeerde kopppositie overnemen van Hurry Up.