Kwiek heren winnen bij debuut in 1ste klasse

niet geheel bij de les waardoor men feitelijk alleen met de 2 behaalde punten tevreden kon zijn. Tel daar de enkelblessure van Yamiro Heling bij op en Kwiek voelt zich niet helemaal happy na de eerste speelronde.

Uiteraard was trainer/coach Bernard Ballast ook niet geheel tevreden. Pluspunten waren er gelukkig ook voldoende. Zo werden er legio kansen gecreëerd maar het grootste deel daarvan belandde vooral op de uitstekende keeper aan de zijde van Exito. Kwiek kwam weliswaar goed uit de startblokken gezien de 1-3 en 2-5, maar bij 7-8 en 12-13 lag de wedstrijd volledig open. In deze fase miste Kwiek gewoon te veel 100% kansen en ook in de dekking was men te afwachtend waardoor er door de opbouwers van Exito de makkelijk gescoord kon worden. De ruststand van 14-16 was dan ook niet echt overtuigend en het spelbeeld ook niet.

In de tweede helft werd meer inzet in de dekking verwacht en meer snelheid in de tegenaanval. Dit leidde in het begin van de tweede helft tot een verschil van 4 goals maar Exito bleef er in geloven en bij 22-24 lag alles nog open. Ondanks onzorgvuldig spel, zelfs in de laatste 3 minuten, wist men toch relatief eenvoudig in de slotminuten overeind te blijven, eindstand 23-26. Geen tevredenheid over het spel dus maar wel over de twee punten bij aanvang van de competitie. Kwiek hoopt echter vooral ook in de komende week van pijntjes, en dan vooral de enkelblessures, te kunnen herstellen. Liefst 5 spelers lopen ingetaped rond en daar komt nu de blessure van Yamiro Heling bij.

Komend weekend staat namelijk in de eigen hal de volgende wedstrijd al op het programma. VAKO uit Vries komt dan op bezoek (Valkenlaan 14:15 uur). Een te kloppen ploeg, zeker als Kwiek bovenin wil meedraaien. Volgens coach Ballast hoort Kwiek daar zeker thuis maar is het nog moeilijk in te schatten hoe de verhouding liggen. Om die reden zijn er deze zondag 4 tegenstanders bekeken en het lijkt er vooral op dat het versterkte V&S Groningen vooral een kampioenskandidaat is. Maar na 1 speelronde valt er feitelijk nog niets te zeggen over het verloop van de competitie.