Kwiek heren zetten grote stap richting kampioensschap

Hoogeveen – Door zelf te winnen van nummer 5 VAKO uit Vries en door de tweede verliesbeurt op rij van naaste concurrent is het gat in twee speelrondes naar de nummer 2 en 3 opgelopen naar 6 punten.

Met nog 5 speelrondes te gaan betekent het dat de heren toch echt rare misstappen moeten maken in de laatste vijf duels om dit kampioenschap aan haar neus voorbij te zien gaan.
Dit gold deze zondag ook tegen runner up VAKO uit Vries. VAKO balanceert de laatste weken rond de vijfde plaats, terwijl ze een aantal weken daarvoor toch waren weggegleden naar plaats 7. Kwiek was dan ook gewaarschuwd en startte scherp en van onderschatting was dan ook terecht geen enkele sprake. Tot een stand van 2-2 ging het gelijk op maar na amper 10 minuten kwam de Kwiek-trein op gang om pas bij een russtand van 14-6 even het gaspedaal met rust te laten. VAKO werd in de eerste helft redelijk overklast en had Kwiek nog iets meer de 100% kansen benut dan was het al over en uit geweest voor VAKO. In de tweede helft mocht VAKO nog even het eerste doelpuntje maken maar via 19-7 en 23-12 was het over een uit voor de mannen uit Vries. Kwiek ging door waar het dit seizoen erg sterk in is, namelijk scoren. Zo stond er ondanks een slordige laatste kwartier, uiteindelijk toch een prima 29-16 score op papier waardoor ook het doelsaldo inmiddels oploopt naar +140 in 16 duels. De stand aan kop is inmiddels 1. Kwiek 16-30, 2. Cometas 16-24, 3. V&S 16-24.
 

De mannen zullen na 2 vrije weekenden pas op zondag 1 maart aantreden in het uitduel tegen SVBO uit Bargeroosterveld. Dit kan toch wel een vrij cruciaal duel worden. Bij een overwinning zijn de heren nog slechts 2 punten verwijderd van een kampioensschap, er vanuit gaande dat het huidige doelsaldo dan voldoende zal zijn. SVBO wist echter vorige week mede-titelkandidaat Cometas een pootje te lichten dus deze punten krijgt men zeker niet cadeau. Kwiek zal er echter alles aan doen om wederom de punten mee te nemen. In de eerste speelronde werd het echter slecht 24-26 in het voordeel van Kwiek dus ook in dit geval zal er absoluut geen sprake zijn van onderschatting. Om de boel op scherp te houden oefenen de heren volgende week dan ook tegen Hoofdklasser Actief Klazienaveen, de huidige nummer 3.