Kwiek heren zetten titelkandidaat Merna voet dwars

Leens– De 4de wedstrijd van het seizoen bracht de heren van Kwiek Hoogeveen naar het Noord Groningse Leens om tegen de plaatselijke HV de wedstrijd om de koppositie te spelen.

Het verschil op de ranglijst was na 3 wedstrijden slechts 1 doelpunten en beide ploegen waren nog ongeslagen.

Merna is een fysiek sterke ploeg en op een late zondagmiddag na een reis van krap 100 kilometer een lastige tegenstander. Trainer/coach Richard Kamminga bestempelde deze wedstrijd dan ook als de eerste finale van het nog maar pas gestarte seizoen maar kende ook de schotkracht en kwaliteiten van de thuisploeg. Hier zette Kwiek echter een sterk wapen tegenover, namelijk een ijzersterke 5-1 dekking met de snelle tegenaanval als sterkste wapen. Bij een stand van 3-3 had Kwiek via de snelle en effectieve Bas Krom al 2 keer de break gehanteerd maar ging de stand gelijk op. Kwiek sloeg echter al een klein gaatje naar 4-7 en 6-9 maar echt wegkomen was er niet bij gezien de 7-10 ruststand. Dit had Kwiek overigens volledig aan zichzelf te wijten want de mooiste 100% kansen werden te vaak gemist en Kwiek was simpelweg de sterkere ploeg.

Direct na de rust leek het erop dat Merna wilde aanklampen, hetgeen dan ook in 2 snelle scores resulteerde, ondanks dat hun sterkste schutter vanwege een hoofdwond even niet inzetbaar was.
Bij 9-10 trok zich echter een Hoogeveensche muur op als verdediging en binnen 10 minuten was de wedstrijd gespeeld. Vanuit deze dekking en een uitstekend keepende Ronnie Kroezen werd het via een aantal strafworpen, waarvan twee benut door Arne van Slochteren, en vooral de break-out en linkerhoekpositie 10-20. Merna had in deze fase geen enkele kans en via 11-21 liep Kwiek uit naar de maximale voorsprong van 11-25 en was de wedstrijd gespeeld. Hierdoor was het zelfs mogelijk om alle wisselspelers ook mee te laten spelen en te laten delen in de overwinning welke echt als teamprestatie werd binnengehaald. In de laatste 10 minuten van het duel haalde Kwiek de overwinning keurig binnen en de 19-29 uitslag was derhalve niet eens geflatteerd. Merna staat met twee benen weer op de grond en Kwiek is na speelronde 4 de enige ploeg zonder puntverlies.

Kwiek heeft zich dus inmiddels laten gelden als de titelkandidaat voor dit seizoen maar is vanaf nu ook de ploeg waar op gejaagd zal worden en met nog 16 wedstrijden voor de boeg is het seizoen nog heel lang en is de kracht van een aantal tegenstanders nog niet bekend.
Dit zal ook volgende week opnieuw getest worden als FHC uit Stiens/St. Annaparochie naar Hoogeveen komt. Met 3 overwinningen uit 4 wedstrijden staan zij samen met Merna op de 2de plaats en vormen op dit moment de grootste concurrenten van Kwiek. Zondag 10 november vanaf 12:55 uur zullen de topploegen in de 2de klasse uitmaken wie er voorlopig de ranglijst mag aanvoeren. Plaats van handelen is de eigen sporthal Valkenlaan in Hoogeveen.