Kwiek meisjes komen te kort in beslissingswedstrijd!

Afgelopen zondag was de spanning in de sporthal van Rolde te snijden. De C-meisjes van handbalvereniging Kwiek en VAKO (Vries) speelden een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap van 2011/2012.

22-04-12__Kampioenswedstrijd_Kwiek_C1_-_Vako_C1_Meisjes_063.jpg

Met een paar honderd toeschouwers op de tribune was het op sommige momenten net een topwedstrijd tussen twee senioren teams. En  het publiek was zeker niet voor niets gekomen.
Al in de eerste 4 minuten kon Kwiek snel uitlopen naar een 3-0 voorsprong door twee doelpunten van Sharon Beekelaar (2x) en Esmee Kolk. Het beloofde heel wat te worden voor de Hoogeveense dames. Het coachduo Margriet Kuipers en Rolanda Kolk dachten even lekker achter over te kunnen gaan zitten. Maar door zeer goed gedisciplineerd handbal werk van de VAKO-ers en net een beetje meer fysieke inzet konden zij uitlopen naar een 3-3 gelijkspel in de negende minuut. De Kwiek meisjes wisten helaas geen doelpunten te scoren.  VAKO straften dit goed af en liepen uit naar 3-5. In de 12e minuut van de eerste helft kreeg VAKO zelfs nog een doelkans van de 7-m lijn. Maar de zeer goed keepende Lindy Woltman wist eenvoudig deze strafworp te pareren.
Uiteindelijk was de ruststand 3-6, waarbij opvallend was dat Kwiek dus 16 minuten lang niet tot scoren kon komen.

De tweede helft werd de wedstrijd sterk hervat door Kwiek. In een break-out in de eerste minuut kon Anouk van Slochteren op schitterende wijze haar eerste doelpunt van de wedstrijd maken. VAKO beantwoorde dit in de vijfde minuut, ook door een zeer snelle uitbraak.  Celina Winkel wist in dezelfde minuut het verschil, vanaf de cirkel,  weer terug te brengen naar 5 – 7.  Halverwege de tweede helft moest de zeer sterk verdedigende Seysel Doldersum een tijdstraf van 2 minuten uitzitten, waardoor Kwiek met een veldspeler minder moest spelen. VAKO wist dit op zeer overtuigende wijze af te straffen, want in de 14e minuut van de tweede helft was de stand al weer verslechterd voor de Hoogeveense dames naar 5-10. Esmee Kolk scoorde in de 15e minuut nog één keer. Een strafworp in de 17e minuut wist zij helaas niet te verzilveren, bij de zeer sterk spelende keeper van VAKO.
VAKO is verdiend kampioen geworden, door iets meer inzet en overtuigend handbalspel.