Punten voor alle teams van Kwiek!

Afgelopen weekend hebben veel teams weer mogen knallen in het veld en met goede resultaten, want alle teams wisten punten in Hoogeveen te houden.

De C meisjes trapten af en speelden een spannende en sportieve wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten uit Windschoten. Een wedstrijd waarin het zeer gelijk op ging tussen beide teams en waarbij het Kwiek niet lukte om een grotere voorsprong dan 3 doelpunten te krijgen. Bij een stand van 15-15 wist Blue Stars zelfs weer op gelijke hoogte te komen. Door goed verdedigend werk in combinatie met goed keeperswerk hielden de meiden van Kwiek stand. Met nog een aantal mooie goals werd de overwinning binnen gesleept, 22-19 en klimmen de meiden naar een mooie 6e plaats.

Jongens C moesten tegen HVR, een laag geklasseerde tegenstander, maar wel een zeer gemotiveerde ploeg. De jongens van Kwiek laten zien dat zij steeds meer hun mannetje staan en de trainingsarbeid wordt terug verstaald naar mooie acties en resultaten in het veld. De uitslag 26-16 was dan ook volkomen terecht en na 6 duels staat Kwiek keurig 4de en lijkt het met Doles en Jupiter om plek 4 t/m 6 te gaan strijden. Een hele mooie uitdaging voor de rest van het seizoen en wie weet zit er nog meer in het vat.

De E1 speelde vandaag tegen DOS. Na een ruststand van 5-4 waren beide teams mooi aan elkaar gewaagd. Waarbij de verdediging erg goed werk verrichte en de keeper van Kwiek met een aantal mooie reddingen de bal uit het doel wist te houden. In de tweede helft kwam DOS wat beter in hun spel, waarbij hun keeper erg lastig te passeren was. DOS wist zelfs uit te lopen tot 3 punten verschil met Kwiek. Maar onze toppers lieten het hoofd niet zakken en stelden in de laatste vijf minuten orde op zaken. Na een spannende en zware pot handbal wisten zij toch de stand nog gelijk te zetten op 10-10.

Dames 3 moesten het opnemen tegen S.V.W.W., een ploeg die vooraf moeilijk op kwaliteit in te schatten was. De dames gingen het veld in met de opdracht om op snelheid te spelen. Helaas was de tegenstander op dezelfde toer en lukte het niet op hiermee een voorsprong te creëren. Aan beide kanten werden er mooie acties laten zien en aan beide kanten werd even veel gescoord. Na de rust wisten de dames van Kwiek zelfs even uit te lopen, maar ook daar wisten de dames van S.V.W.W. raad mee. Kwiek kon maar moeilijk door de verdediging van de tegenstander heen komen en wist maar nauwelijks meer te scoren. Gelukkig stond de verdediging van Kwiek ook ijzersterk. Met een stand van 13-13 op het scorebord, waren de laatste minuten toch wel zenuwslopend! Uiteindelijk slaagde de dames van Kwiek er in om één doelpunt meer te scoren en een mooie overwinnen te pakken van 15-14. Hiermee staan de dames op een mooie 2e plek in de ranglijst.

Dames 1 moesten tegen de nummer twee uit de competitie, dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Met pupil Binck op de bank voelden de dames zich gesteund en begonnen zelfverzekerd aan de wedstrijd. Na het beginsignaal zette E&O meteen druk op de ketel, waardoor Kwiek een beetje moeite had met het snelle spel. Gelukkig hadden de dames van Kwiek niet veel tijd nodig om ook snel te gaan spelen en wisten goed aan te sluiten bij de dames van E&O. Na een 1-3 achterstand, ging het al gauw gelijk op. Beide teams stonden op hun best en voor elk doelpunt moest er hard geknokt worden, waardoor er een ruststand was van 10-8. De tweede helft hadden de dames van Kwiek het nog steeds zwaar tegen de dames van E&O. Opeens was de voorsprong omgezet in een achterstand van 13-15. Met veel spanning in de laatste minuten, wisten de dames van Kwiek de achterstand toch weer om te zetten in een mooie voorsprong en tevens de eindstand van 18-16. Hiermee blijven de dames nog steeds ongeslagen in deze competitie, zullen zij het te danken hebben aan de support van Binck hun eigen pupil?

Dat de heren van Kwiek er zin in hadden bleek wel uit de snelle 3-0 voorsprong. Ook de heren hadden een eigen Pupil op de bank, namelijk niemand minder dan Myllan Buiter. De heren van Kwiek gingen rustig door met scoren en liepen snel uit naar een 6-1 voorsprong. Veel doelpunten konden de heren van Dos niet maken in de 1ste helft ook omdat doelman Ronnie Kroezen vaak een sta in de weg was voor de heren van Dos, een ruststand van 13-6. In de 2de helft was het beeld van de wedstrijd niet anders. Het waren de heren van Kwiek die er lustig op los scoorden. Dos kon geen grip op de heren van Kwiek krijgen en werden een beetje agressief waardoor zij tegen tijdstraffen aanliepen. De mannen van Kwiek bleven rustig en lieten zich niet van de wijs brengen speelden de wedstrijd rustig uit en lieten het niet meer uit handen geven. De heren van Kwiek wisten uiteindelijk met 28-15 te winnen en klimmen zo op naar een 6de plaats in de competitie. Een mooie overwinning, met dank aan pupil Myllan die hier zijn steentje uiteraard aan bij heeft gedragen!

Komende week mogen ook de dames midweek weer het handbalveld in en in het weekend gaat de competitie gewoon weer verder. Voor meer informatie over wedstrijdtijden, kijk onder het kopje "wedstrijden".