Spectaculaire overwinningen en leerzame wedstrijden

Het nieuwe jaar is weer mooi van start gegaan. Vorige week zondag zijn de nodige wedstrijden al weer gespeeld en afgelopen week was het weer goed raak.

 

De wedstrijd van Dames midweek 1 is helaas verplaats, dus die kunnen nog even trainen op een overwinning. De Dames midweek 2 mochten wel weer het handbalveld in. Met een aantal geblesseerden binnen het team, lukt het de dames toch iedere keer weer om een team op de been te krijgen. Toch lastig als je niet met je eigen team in het veld staat en als er dan ook nog een jonge en snelle tegenstander komt weten de dames wat hun te wachten staat. Exito begon direct met een hoog tempo aan de wedstrijd, waardoor het al gauw 0-3 stond. De dames van Kwiek wisten hier gelukkig verandering in te brengen, door de stand weer gelijk te trekken naar 3-3, super! Helaas wist Exito nog twee keer het doel te vinden en gingen ze rusten met 3-5. Met maar twee wissels op de bank en al veel energie te hebben gegeven, wisten de dames dat het een zware tweede helft zou worden. Gelukkig kwam Kwiek goed uit de startblokken en kon de stand bijna weer gelijk trekken en scoorden al gauw 4-5. Vanaf dat moment ging het helaas minder. Met nog een blessure, moesten de dames met één wissel de wedstrijd uitspelen. De dames van Exito wisten hier goed gebruik van te maken, door veel fast breaks te gaan lopen en scoorden het ene doelpunt naar het andere. Tot de 4-12 lukte het de dames van Kwiek maar niet om het doel van de tegenstander te vinden. De dames bleven knokken tot het laatste moment en weten er een eindstand van 7-13 van te maken. Niet slecht tegen de koploper van de competitie!


Op zondag was het aan de E1 om het spits af te bijten met een dag vol handbal in de Valkenlaan. Zij namen het in eigen huis op tegen Actief E3. Na de nederlaag van vorige week was het de E1 die van zich liet spreken en erg gemotiveerd en enthousiast de wedstrijd in ging. Binnen een halve minuut was het de thuisploeg die de score opende. In het begin van de wedstrijd leken de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Al snel werd het gat geslagen, mede door het mooie samenspel en fraai uitgespeelde kansen waarbij de verdediging van Actief op het verkeerde been werd gezet en een aantal doelpunten moesten incasseren. De verdediging van Kwiek deed vandaag erg goed hun best en sloot goed dicht op cruciale momenten. Ook stonden beide keepers erg goed te keepen vandaag en ook zij hadden een aantal mooie reddingen. Het samenspel van het team was een genot om naar te kijken. Uiteindelijk gaf het scorebord 17-6 aan bij het klinken van het eindsignaal. De complimenten voor deze wedstrijd gaan niet alleen uit naar de jeugd die fantastisch hebben gespeeld, maar ook naar scheidsrechter Marit Stoffers, die de wedstrijd in goede banen wist te leiden, bedankt!

 

Na een korte winterstop konden de C-meiden weer aan het werk, zij namen het op tegen FHC. De uitwedstrijd werd in het begin van het seizoen nipt verloren, tijd voor revanche. Als gauw bleken de meiden van FHC een beetje beter dan de meiden van Kwiek. Het was net of de meiden nog niet goed wakker waren en de meiden uit Stiens bleven maar scoren. Mede door veel balverlies werd er helaas veel gescoord bij de keepster van Kwiek. Kwiek gaf zich niet zo maar verloren en wist hier en daar wat doelpunten mee te pakken. Helaas was FHC dit keer beter en ging naar huis met een overwinning van 9-26. 


De C jongens gingen het opnemen tegen DOS. De vorige wedstrijd tegen DOS hebben de jongens verloren met 26-23, dus wisten zij dat dit een zware en moeilijke pot zou worden. In de strijd om de 3de plek in de ranglijst, waren de jongens van Kwiek gebrand om een overwinning binnen te slepen. De jongens van Kwiek waren geïnstrueerd dat als ze goed zouden verdedigen en hard werken voor elkaar, dat ze de pot konden winnen en zo begonnen zij aan deze spannende wedstrijd. Al gauw  bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en wist Kwiek de rust in te gaan met een kleine voorsprong van 12-9. De jongens werden enthousiast door de voorsprong en wilden die voorsprong alleen nog maar groter maken. Door met het hele team keihard te werken, lukt het Kwiek om niet een kleine voorsprong te houden, maar om deze veel verder uit te breiden. De jongens weten elkaar goed te vinden, door mooi samenspel en goed verdedigend werk is de eindstand 27-17 op het scorebord van Kwiek. Een DIK verdiende overwinning!

 

Dames 2 speelde deze zondag een op papier lastige wedstrijd tegen Meppel-AZ. TIjdens de uitwedstrijd in Meppel hadden de dames het zo af en toe zwaar en was het lastig om de juiste combinaties te vinden. Maar met frisse moed begonnen de dames aan deze wedstrijd, ondersteund door een geweldige Pupil van de Week, Tessa Smit. De eerste paar minuten was het even aftasten, maar daarna gingen de dames van Kwiek los. Het ene na het andere doelpunt werd gezet. De speelsters van Meppel-AZ werden relatief makkelijk aan de kant gezet. Via mooie aanvallen en slimme balletjes op doel, stonden de dames van Kwiek al snel ruim voor. Dit zag je dan ook aan de ruststand van 13-2. In de tweede helft kregen de dames de opdracht om nog meer te blijven combineren en op snelheid te gaan spelen. Dit pakte de dames uitstekend op en zo bouwde Kwiek de voorsprong steeds verder uit. Tijdens een misverstand van een vrijebal kon plots een dame van Meppel er in haar eentje vandoor, maar deze break werd gestopt door keepster Marieke, zowaar één van de moeilijkste ballen van de hele wedstrijd. Met nog een paar kanonskogels van hoek- en opbouwspeelster Laura en knap verdedigend werk werd het uiteindelijk 23-6 voor dames 2 van Kwiek. Daarmee blijven de dames ook in het nieuwe jaar ongeslagen, nu al 9 wedstrijden op een rij.

 

Daarna was het de beurt aan dames 1 om te laten zien dat zij ook een terechte eerste plek verdienen in het klassement en kregen dit keer versterking van Pupil Lara Smit. De dames van Kwiek namen het in eigen huis op tegen HVZ Vivendi en Kwiek begon direct goed aan de wedstrijd. Door snelle tegen aanvallen en mooi samenspel, wisten de dames al snel op een dikke voorsprong te komen van 8-1. De laatste tien minuten van de eerste helft werd er slordig gespeeld en komt de ruststand op 12-3. Uiteraard kregen de dames de opdracht om zich te herstellen en begonnen ook de tweede helft weer lekker fel. Kwiek was niet meer te stoppen en de tegenstander kreeg veel ballen om de oren. Het tempo bleef hoog en daardoor werden de dames van HVZ vivendi weggespeeld met een eindstand van 32-7. Een mooie overwinning voor Kwiek na het verlies van vorige week.  


De heren van Kwiek moesten het opnemen tegen HVC uit Emmer-Compascuum. HVC staat derde op de ranglijst en met winst zouden zij op een gedeelde eerste plaats komen te staan. De uitwedstrijd werd verloren met 33-22, dus de mannen van Kwiek wist dat het geen makkelijk wedstrijd zou worden. Gelukkig had de ATC gezorgd voor wat extra versterking en het was Micha Boekelaar die als Pupil van de Week de heren een extra steuntje in de rug kwam geven. Vanaf het eerste fluitsignaal zijn beide teams scherp en zijn beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Tot een stand van 5-5 ging het gelijk op. Na veel mooie goals was het HV Kwiek die zelfs op een 8-5 voorsprong kwam. De mannen van Kwiek wist een tijdje het gat op 3 doelpunten verschil te houden, maar bij een stand van 10-7 wist HVC 3 maal te scoren en zo was de stand weer gelijk 10-10. Beide ploegen wisten elkaar de rest van de 1ste helft in evenwicht te houden en gingen rusten met een stand van 12-12. De tweede helft wisselden HVC en Kwiek elkaar af, dan stond Kwiek voor, dan HVC. Vanaf het moment dat er 25-25 op het scorebord kwam, was de spanning om te snijden en bleven beide ploegen strijden om de winst en bleef het gelijk op gaan. Bij de stand van 28-28 en met nog 13 seconden op de klok kreeg HV Kwiek een strafworp mee en deze werd benut door Pascal Klaassens. In de resterende paar seconden wist HVC geen aanval meer op te zetten en zo ging de zwaar bevochten overwinnen naar HV Kwiek. Een thriller van een wedstrijd waarbij het publiek los ging na het laatste fluitsignaal.
 

Al deze FANTASTISCHE overwinningen van afgelopen week, konden goed gevierd worden in sportkantine Valkenlaan. HV Kwiek had namelijk aansluitend de Nieuwjaarsreceptie voor alle leden, familie en vrienden. Samen hebben wij kunnen proosten op een mooi, sportief en goed nieuw (handbal)jaar. Kwiek hoopt ook dit jaar veel nieuwe leden te mogen verwelkomen binnen de club. Naast alle leden en eventueel nieuwe leden, bestaat de club uit veel vrijwilligers. Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet van afgelopen jaar en ook komend jaar hoopt Kwiek te kunnen rekenen op jullie bijdrage voor de vereniging. Ook is Kwiek nog haastig op zoek naar nieuwe vrijwilligers, dus mocht u iets willen betekenen voor de club, laat het alstublieft weten aan het bestuur. Naast alle mooie woorden van de voorzitter, was er ook nog een prijs te winnen voor de jeugd.
Namelijk teamfilm van het jaar! De jeugd had hun best gedaan om via een film te laten zien waarom zij het leukste team van de vereniging zijn. De filmpjes van de F-jeugd, E1, E2 en C-meiden waren stuk voor stuk super leuk en kregen een hard applaus van de overvolle kantine. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en de E2 is er met de titel vandoor gegaan! E2 is team van het jaar, gefeliciteerd!