Super weekend voor de teams van HV Kwiek!

De competitie is weer in volle gang! Ondanks dat niet alle teams hoefde te spelen, waren er dit weekend mooie handbal skills te zien.

Ondanks dat er een thuisprogramma op de planning stond, moest E2 uit spelen tegen FHC. Niet één wedstrijd stond er voor hun op de planning, maar liefst twee wedstrijden moesten zij spelen. De eerste wedstrijd was tegen FHC E2 en hier ging de jeugd van Kwiek goed van start. De meiden van Kwiek hadden er zin in en hierdoor ging het samenspelen erg goed. Zij wisten elkaar goed te vinden op het veld en het ging gelijk op. Eerst 1-1, vervolgens 2-2, maar daarna wisten de meiden uit te lopen. Ook lieten zij zien dat zij heel goed kunnen verdedigen en hiermee zette Kwiek de eindstand op 2-5 in het voordeel van Kwiek! Na deze spannende wedstrijd stond er nog een wedstrijd tegen FHC E1 op ze te wachten. Dat valt niet mee als je al een wedstrijd gespeeld hebt, maar ook hier wisten de meiden zich goed staande te houden. Deze tegenstander was wat feller en brutaler, waardoor het voor de meiden van Kwiek moeilijker was om te scoren. Helaas lukte het net niet om de stand gelijk te trekken en hebben zij nipt verloren met 3-2. E2 heeft het super goed gedaan en hebben laten zien dat zij echte handballers zijn!

Het thuisprogramma in sporthal Valkenlaan startte met de jongens C-jeugd. Vorige week lukte het de jongens net niet om te winnen en verloren zij van D.O.S met 26-23. Vandaag wisten zij niet wat hen te wachten stond, maar dat zij wilde winnen was duidelijk! Kwiek begon de wedstrijd meteen goed en werden er mooie aanvallen neergezet. Het publiek kreeg leuke acties te zien en wederom veel doelpunten. FHC bleek uiteindelijk een maatje te klein voor onze jongens, waarmee zij overtuigend wisten te winnen met 23-11, TOP!

Na een mooie overwinning van de C jongens, waren de dames 1 van Kwiek aan de beurt. Zij speelden tegen S.V.B.O. DS2. De dames stonden er niet alleen voor, want Pupil van de Week Danique Broens stond de dames bij om ze naar de overwinning te schreeuwen. De dames gingen sterk van start, liepen mooi vrij en wisten elkaar goed te vinden. Ook stond de verdediging als een huis en wist de tegenstander er maar moeilijk door heen te komen. Ondanks twee tijdstraffen aan de kant van Kwiek en twee keer een zeven meter, wist de tegenpartij niet te scoren. Met haar 15 jaar is Daniëlle Bodegraven de jongste speelster van alle damesteams van Kwiek, maar laat met haar uitstekende keeperswerk (weer) zien dat zij haar plek in het eerste verdiend! Zelfs in ondertal lukt het Kwiek om te scoren en zet een ruststand neer van 13-3. Dit beloofd een mooie twee helft te worden, als het de dames van Kwiek lukt om het spelletje zo te blijven spelen. En dat lukt! De dames van Kwiek weten elkaar wederom goed te vinden en laten het publiek genieten van mooie acties en heel veel doelpunten. Vooral door het snelle spel van Kwiek, lopen zij de dames van S.V.B.O. omver en weten een eindstand neer te zetten van 32-8.

Aan de heren de zware taak, om net als alle andere teams, te laten zien hoe je winnen moet. Dit viel niet mee, want de heren moesten het opnemen tegen Cometas uit Leeuwarden. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Beide ploegen begonnen ijzersterk aan de wedstrijd, waardoor er aan beide kanten goed gescoord werd. De heren van Kwiek wisten elkaar goed te vinden en hierdoor ook het net. Stuk voor stuk wisten de heren te scoren en verdedigend stonden zij ook sterk. Toch lukte het Cometas om goed mee te komen met het mooie spel van Kwiek, waardoor er een ruststand van 12-9 op het scorebord stond. Ondanks het goede keeperswerk van beide keepers van Kwiek, lukte het de mannen maar niet om uit te lopen. Kwiek bleef proberen in hun eigen spel te blijven en dit heeft ze op de been gehouden. Met opnieuw mooie aanvallen en vooral de snelle tegenaanvallen deden Cometas uiteindelijk de das om. Een spannende en mooie wedstrijd om te zien met een uitslag van 24-21. Helaas moesten de heren vandaag een goede speler missen. Bas Krom was namelijk in Amsterdam voor de marathon van 42 kilometer, die hij in een mooie tijd heeft gelopen van 04:11:09. Gelukkig was hij nog op tijd terug om beide overwinningen samen met zijn team te vieren in de kantine!

Vooruitblik
Komende week zijn de dames midweek beiden weer aan de beurt om het veld in te gaan. Maandag 16 oktober de DMW1 spelen uit tegen JMS/Hurry up. Dinsdag een thuiswedstrijd in de Marke voor de DMW2 tegen HVE 2000. In verband met de herfstvakantie zijn alle andere teams aankomend weekend vrij.