Uitstekend weekend voor Kwiek heren

Slochteren – Niet dat de wedstrijd tegen de nummer 8 SGV uit Slochteren nou een topwedstrijd was, maar vooral de uitslag van Meppel AZ tegen Merna was voor Kwiek dit weekend een goede.

Nummer 2 Merna speelde in Meppel tegen AZ gelijk waardoor het gaatje naar Kwiek oploopt naar 3 punten.

In Slochteren moest er op zaterdagavond echter zelf ook nog even gebald worden om 2 punten op te halen. Dat dit zou gebeuren na de 31-11 thuisoverwinning was wel een zekerheidje maar het was wel een wedstrijd met twee gezichten.

In de eerste helft stond namelijk een redelijk scherp en gedreven Kwiek op de vloer en was in minder als 10 minuten de wedstrijd bij een 5-0 stand al gelopen. Dit ondanks de afwezigheid van eerste keeper Ronnie Kroezen waardoor Edwin Hoogenberg en Daan van Broeckhuysen de honneurs moesten waarnemen. Zeker in de eerste 15 minuten ging dit prima maar Kwiek liet af en toe zeker verdedigend vanaf de hoekposities wel wat liggen. Aanvallend ging het echter wel goed en was het vooral een kwestie van scherp blijven. De ruststand van 19-7 was dan ook prima hoewel er inmiddels wel wat onzorgvuldigheden in de ploeg slopen.

De tweede helft leek er ineens een ander Kwiek in het veld te staan. De verdediging stond af en toe te slapen en individueel werden de fouten zowel aanvallend als verdedigend opgestapeld. Het waren de jonge jongens van SGV die bijna beter stonden te ballen en ook vaker aan scoren toe kwamen. Daarnaast werden er aanvallend door Kwiek simpelweg te veel 100% kansen gemist waardoor via de standen 20-10 en 28-13 Kwiek weliswaar een groot verschil op het scorebord liet zien, maar het spel was zeker niet best. In de slotfase snoepte SGV zelfs nog wat doelpunten van het verschil af waardoor zij met opgeheven hoofd, ondanks de 18-33 uitslag van het veld af konden. De heren van Kwiek daarentegen krabden zich toch nog eens achter het oor. De scherpte was er in de tweede helft grotendeels niet en met een zware uitwedstrijd tegen Quick Groningen voor de boeg zal er de komende week toch weer scherp getraind moeten worden.

De week erop staat echter de kraker in de 2de klasse Noord op het programma als Kwiek in haar eigen sporthal Valkenlaan Merna uit Leens ontvangt. Bij een overwinning kunnen de Kwiek heren zich langzamerhand opmaken voor het kampioensfeest maar mocht Merna met de overwinning naar Groningen afreizen dan zal het in de dan nog resterende 6 wedstrijden uitermate spannend worden.
A.s. zondag moeten de heren zich eerst langs Quick zien te worstelen en ook dat is op voorhand tegen de nummer 6 geen gelopen race.