Van Slagharen in de vakantie naar de jacht op de punten in de uitwedstrijden

Na de herfstvakantie mochten er weer 5 teams aan de bak in een uitwedstrijd. De overige teams konden nog even genieten van het uurtje extra.

Na een zeer geslaagde vakantie activiteit van de ATC bij Attractiepark Slagharen waar maar liefst 30 kids het park onveilig maakte gingen we afgelopen zaterdag weer van start met het handbal.
Dit weekend stond er een uitprogramma gepland voor 5 van de 10 teams.

Zaterdagavond stond er voor de handbalheren van Kwiek een uitwedstrijd op het programma in de achterhoek. De tegenstander was Artemis 2 uit het Gelderse Wehl. Artemis staat 8ste op de ranglijst Kwiek 9de om aansluiting te houden met de middenmoot moet er gewonnen worden.  De heren waren niet compleet maar gelukkig was er de deze week nieuw aangesloten Stijn van Boesschoten bij waardoor Kwiek toch nog een wissel had.

De wedstrijd was net op gang of Kwiek keek tegen een 1-0 achterstand aan. Maar al snel maakte Mathijs de gelijkmaker. Het was ook Mathijs van Veen die de 1-2 voor zijn rekening nam. Kwiek nam afstand en stond snel op 4-1. Kwiek hield tot 3-6 een voorsprong van 3 doelpunten maar Artemis dichte het gat 6-6. 2 doelpunten van Bas Krom en een benutte penatly door Mathijs van Veen zette Kwiek weer op een verschil van 3. Artemis gaf zich niet over en kroop dichterbij naar 8-9 Bas Krom scoorde nog de 8-10. Maar Artemis scoorde 2 doelpunten en wist op slag van rust nog een penalty waardoor de ruststand op 11-10 kwam.
Het begin van de tweede helft liep gelijk op, zowel Kwiek als Artemis scoorde hun doelpunten.  Bij 23-20 leek Artemis het beslissende gaatje geslagen te hebben maar de heren van Kwiek gaven niet op. 2 snelle break-outs van Michael Bodegraven die er voor zorgden dat Kwiek aansluiting hield. Bij een stand van 25-25 was het Bas Krom die op een hele knappe manier de break-out wist te benutten en zo Kwiek op voorsprong zette. Het bleef die laaste paar minuten heel spannend en bij een stand van 27-27 en nog 5 seconden op de klok kreeg Kwiek een vrije bal. Kwiek probeerde snel een man vrij te spelen maar werd daarin gehinderd en kreeg zo in het eindsignaal een vrije worp toegekend. Artemis zette een muur van 6 man neer maar dat mocht niet baten op knappe wijze wist Pascal Klaassens de bal in het doel te schieten. En zo gingen de 2 punten toch mee terug naar Hoogeveen. Eindstand 27-28

De volgende morgen mochten de kids van de E-1 al vroeg op pad, zij moesten namelijk om 09.30 uur al aantreden tegen Excito E-1 uit Erm. Na een weekje rust was het weer even wennen maar er werd goed gespeeld. De kansen waren over en weer en het was dan ook een spannende wedstrijd. Er werd goed samengespeeld en goed verdedigd. Maar dat Excito niet zomaar voor 1 gat te vangen was bleek wel, uiteindelijk werd de eindstand neergezet op 7-7.

De E-2 mocht aan het einde van de middag nog 'even' naar S.V.B.O aan de oostkant van Emmen mochten zij om tien over half drie laten zien wat zij waard waren tegen het derde E-team.  De meiden en jongen waren er erg op gebrand om de punten mee te nemen naar Hoogeveen en dat lieten ze zien in hun mooie spel. Je kon zien aan het spel van Kwiek dat zij de afgelopen weken enorm gegroeid zijn en dat zij zeker niet onder doen voor de andere teams in de competitie. SVBO probeerde het wel maar moest uiteindelijk de punten uithanden geven. Kwiek wint de wedstrijd met 5-7.

De Heren c-jeugd in de middag aantreden bij de jongens van Excito 1. Hoewel het leek of de jongens nog even wakker moesten worden of moeten wennen aan het uurtje tijdsverschil  was het een makkelijke wedstrijd voor onze boys. Excito kwam er eigenlijk in de hele wedstrijd niet aan te pas. De heren speelde mooie combinaties en maakte schitterende doelpunten. Dit bleek al snel uit de cijfers want de jongens wonnen met een prachtig doelsaldo van 12-27.

Dames 1 mochten de zondag ook al vroeg op pad en wel naar de studenten van Groningen. Kwiek kwam als een raket uit te startblokken en stond al snel op voorsprong, het leek wel of de circeltijgers het eerste fluitsignaal niet hadden gehoord. Met een voorsprong van 7-2 leek het al kat in het bakkie. Maar de studenten werden wakker. Het stond verdedigend even niet zo sterk als in de eerste tien minuten waardoor er ruimte lag voor de tegenstander.
De cirkeltijgers kwamen terug tot 6-7 en het leek weer even spannend te worden. Kwiek moest even omschakelen en hierdoor wisten ze door doelpunten van Esmee, Ellen T. , Femke  en Brenda de voorsprong weer uit te bouwen naar een ruststand van 8-14.
De tweede helft vlogen de tijgers uit de startblokken en kwamen al snel weer dichtbij, het was rommelig aan de kant van Kwiek, Jolanda en Esmee wisten de stand weer wat terug te brengen maar de Circkeltijgers vochten even voor wat ze waard waren. Met soms beslissingen van de scheidsrechter waar  zowel op de bank als op de tribune anders over werd gedacht kreeg Kwiek veel 2 minuten tijdstraf te verduren.
Gelukkig herpakte de dames van Kwiek zich en kwamen ze weer in hun eigen spel. Met dank aan een aantal mooie reddingen op rij  van Danielle kreeg de verdediging ook weer de smaak te pakken. Kwiek wist nog een aantal keer goed het net te vinden, het laatste doelpunt kwam van Bas zijn eigen tijgertje (zie facebook live filmpje) Dyonne  en daarmee kwam de eindstand op 18-27.

Vooruitblik
Dinsdag 31 oktober 20.00 uur  spelen de dames midweek 1 een thuiswedstrijd in Sporthal De Marke in Hollansche Veld tegen HVE 2000. HVE staat net een plekje onder Kwiek dus het zal een spannende wedstrijd worden. 
Vrijdag 3 november 20.00 uur mogen de dames midweek 2 DMW 2 aantreden tegen H.V.C in Emmer-Compascuum , H.V.C. staat laatste, er is dus goede hoop om de punten mee naar huis te nemen.
 

Zaterdag 4 november
De dames C mogen op zaterdagavond om 18.30 uur aantreden tegen de dames van Doles, het belooft een leuke pot te worden omdat beide teams nog op zoek zijn naar de eerste punten.
Om 19.30 uur  spelen De heren C jeugd hun wedstrijd tegen de heren van Doles, Deze jongens staan 1 plekje boven Kwiek en dat is vaak een garantie voor spektakel.

zondag 5 november Valkenlaan

zondagochtend starten we met de jongens en meiden van de E- jeugd 1  tegen H.V.E 2000 om 10.00 uur  aansluitend om 11.00 uur speelt de E-2 hun wedstrijd tegen Wapse.Om
Om 12.00 uur spelen de dames 1 hun wedstrijd tegen de dames van Hurry up die momenteel tweede staan met hetzelfde aantal punten maar met 1 wedstrijd meer gespeeld.
Daarna mogen de dames 3 eindelijk weer een wedstrijd spelen na zeker 5 weken rust krijgen ze H.V.A op bezoek. H.V.A. is ernstig op zoek naar de eerste punten dus  de meiden zijn gewaarschuwd.
DE zondag wordt afgesloten door de Heren die deze middag UGHV ontvangen, deze stugge ploeg staat momenteel derde en dat betekend dat de heren weer alles uit de kast moeten halen om de punten in Hoogeveen te houden.

Dames 2 is nog even lekker vrij.....