Veel moeilijke frieze tegenstanders deze week

Hoe vergaat het onze teams deze week? Er stonden 4 uitwedstrijden op het programma

De E-2 mocht deze week afreizen naar Leeuwarden voor een nieuwe tegenstander in de compititie, namelijk Cometas E-1.
De teams maakten er een mooie pot van. Ze waren aan elkaar gewaagd maar Kwiek leek er toch met de buit vandoor te gaan. Bij 4-7 was het kat in het bakkie dachten we... het werd toch nog even spannend bij 6-7 voor de meiden. Het bleeft gelukkig 6-7 en na de shoot-out gingen de meiden en hun ouders weer met een goed gevoeld richting huis.

Ook de jongens C-jeugd mochten afreizen naar Friesland namelijk naar Stiens. Daar speelde zij hun wedstrijd tegen FHC. De nummer 3 tegen de nummer 8. Op papier dus een gemakkelijke wedstrijd voor onze heren. Maar onderschatting ligt dan altijd op de loer. De jongens moesten zonder wissels op pad omdat Kevin ook gegrepen was door de griep. Maar er werd hard om de punten geknokt om te laten zien dat Kwiek die derde plek dan ook echt verdient. De 7de overwinning in 10 duels van deze jongens werd met een prachtige eindstand van 17-26  binnengehaald. Met 4 ploegen gaan de heren de rest van de compititie uitmaken wie er derde in de poule gaat worden. Tussen de nummers 3t/m6 zitten namelijk maar 2 puntjes verschil. Knap werk van de Heren C-jeugd!!!

In de middag stonden er nog twee krakers op het programma.
Allereerst speelden Dames 1 tegen E&O, de nummer 3 uit de compititie. De vorige wedstrijd werd nipt gewonnen dus de dames kregen een duidelijke boodschap mee. Keidhard werken en de punten meenemen naar Hoogeveen.
De opening was voor Kwiek,  en al snel namen de meiden meer en meer afstand van E&O. Voor de rust probeerde E&O duidelijk iets terug te doen en de achterstand te verkleinen. Maar echt moeilijk werd het de dames van Kwiek niet gemaak.t Tot aan de rust wisten de dames een riante voorsprong op te bouwen. 6-16
In de tweede helft moest het tempo van Kwiek nog meer omhoog en daarom werden er een aantal veranderingen gedaan. Dit resulteerde in een aantal mooie doelpunten van Kwiek. Maar E&O deed verwoede pogingen om bij te blijven maar dit lukte maar moeilijk dankzij het verdedigende werk.
Toen keepster Danielle Bodegraven ook nog een aantal Breaks op schitterende wijze wist te stoppen was het gasgeven geblazen voor de dames. en dat zorgde ervoor dat Kwiek een mooie pot neerzette en met riante cijfers verschil weer richting Hoogeveen kachelde. Eindstand 13-27. En daarmee zijn de dames van Kwiek goed bezig in hun derde helft van de compititie.

De heren moesten het opnemen tegen Cometas, die onderaan in de ranglijst staan. Ondanks dat de heren vorige week gewonnen hebben van de nummer 3, wisten zij dat hen een moeilijk pot te wachten stond. De heren begonnen namelijk aan de wedstrijd met maar één wissel en het gemis van beide cirkelspelers. Vol goede moed begon Kwiek aan de wedstrijd die van begin af aan gelijk op ging. Helaas lukte het de heren niet om met een voorsprong de rust in te gaan, maar met 13-11 wist zij wat hun te wachten stond. Na een tactiek bespreking in de kleedkamer wisten de heren al gauw de stand gelijk te brengen naar 16-16. De gehele wedstrijd bleef het spannend en aan het einde werd er harder gespeeld om de punten binnen te slepen. Met een stuk tand eraf en veel bloed, bleef er aan de kant van Kwiek geen wissel meer op de bank. Gelukkig was het Jaime van der Heul, keeper bij de heren, die het veldtenue aan deed en zo als cirkelspeler de tweede helft mee ging spelen. De heren van Kwiek bleven knokken tot het eind en met een stand van 25-25 was het tot de laatste minuut weer zenuwslopend. Helaas lukte het de mannen dit keer niet om de wedstrijd naar hun toe te trekken en verloren zij met 26-25. Volgende week spelen de heren tegen Artemis, die door de winst van Cometas nu onderaan in de ranglijst staan, deze wedstrijd moet dus gewonnen worden om iets meer zekerheid te hebben om in de hoofdklasse te kunnen blijven.