Veel mooie handbalresultaten afgelopen week voor Kwiek

Afgelopen week waren veel teams vrij, maar de teams die het veld in moesten hebben het publiek laten smullen.

 

         

 

De eerste wedstrijd na alle feestdagen voor de dames midweek 1 wat een lastige pot beloofd te worden. Hurry-up heeft een jong, bewegelijk team met goede handbalkwaliteiten. De uitwedstrijd hadden de dames destijds met 1 doelpunt verschil verloren. Roelof Prijs, onze vaste scheidsrechter, is herstellende en zal helaas dit seizoen niet meer in actie komen. Bas en Pascal zijn bereid als koppel dit gat te vullen, hulde aan deze heren. De eerste tien minuten waren zeker voor de dames van Hurry-up en al snel keek Kwiek tegen een 0-4 achterstand aan. De daarop volgende tien minuten waren voor de dames van Kwiek en konden zij de stand terugbrengen tot 3-4. De doelpunten, in combinatie met goed verdedigend werk zette een ruststand van 3-5 neer in het voordeel van Hurry-up. Na de rust ging Hurry-up meer druk zetten en het tempo bleef hoog. Fouten aan de kant van Kwiek in de aanval werden veelal met een fast break afgestraft. Ook door snelle aanvallen kwamen er soms enorme gaten in de verdediging. Ondanks dat de dames tot het einde volop hebben gestreden won Hurry-up met 6-11.

 

Door een aantal verschuivingen van wedstrijden, moesten de dames midweek 1 een dag na de wedstrijd tegen Hurry-up aantreden tegen SVWW 2 in Wijster. Dit bleek toch een opdracht die ze van te voren hadden onderschat. In het begin was het aftasten en waren de kansen voor beide ploegen gelijk. De keepers speelden allebei zeer goed, waardoor de doelpunten uitbleven. Het duurde erg lang voordat uiteindelijk de 1-0 viel. Een paar aanvallen later trok Monique met een onverwachts schot de boel weer recht 1-1. Dit doelpunt was voor Kwiek ook helaas het enige doelpunt voor rust. SVWW daarentegen bleef goed tempo houden en probeerde op de break te spelen wat aardig lukte. De schoten van Kwiek op doel waren te slap of recht op de keeper. Met de rust stonden ze dan ook met 6-1 achter. Na de rust was het beeld niet anders. De dames van Kwiek konden er simpelweg niet tegen lopen. De dames van SVWW waren te snel en zo veranderde de keepster van Kwiek als “schietschijf” in het doel. Helaas bleek twee wedstrijden achter elkaar te veel van het goede en moesten de punten in Wijster achter blijven, 12-2 was de eindstand.

 

Op zondag begon de E2 vol goede energie aan hun wedstrijd tegen S.V.B.O. Vanaf het begin van de wedstrijd konden de meiden laten zien hoe goed zij kunnen handballen. Er werd goed samen gespeeld en beide keepers van Kwiek stonden goed te keepen. Ondanks dat de meisjes van de tegenstander erg snel waren, lukte het de meiden van Kwiek om veel te scoren. Op een gegeven moment was het zelfs 7-1, waardoor Kwiek met een speler minder moest gaan spelen. Een persoon minder of niet, de meiden gingen gewoon vrolijk door met handballen. Beide teams werden zelfs wat feller met verdedigen, waardoor er door de scheidsrechter twee shoot outs gegeven werd. Het was een leuke wedstrijd vol plezier en de meiden wisten ook nog te winnen met 10-3.

 

Daarna was het aan E1 om deze positieve flow door te zetten tegen Exito. De E1 had in de uitwedstrijd een gelijkspel neergezet en wilden vandaag laten zien dat zij iedere week hard trainen om beter te worden. De wedstrijd ging in het begin gelijk op waarbij Kwiek toch de boventoon voerde in de duels. Het samenspel in de opbouw gaat steeds beter en ook de verdediging staat sterker en sluit de gaten goed. Met een ruststand van 6-5 was de wedstrijd nog niet gespeeld. In de tweede helft werden er mooie doelpunten over en weer gezet en wist Kwiek zelfs fast breaks te lopen. Ook kwamen de geoefende schijnbewegingen goed uit de verf en wist ook deze E jeugd te winnen van de tegenstander, met 13-11 sloten zij de wedstrijd af.

 

De dames namen het in eigen huis op tegen de nummer twee uit de competitie, een spannende wedstrijd dus. Hiervoor kregen de dames versterking van Pupil Rosa Aringaneng, om de wedstrijd tot een succes te laten eindigen. De wedstrijd begon met een gelijk opgaande strijd, waarbij de dames van Actief de druk hoog wisten te houden. Ook de dames van Kwiek wisten het tempo wat op te hogen en dit resulteerde meteen in mooie doelpunten. Aan het einde van de eerste helft werd Actief wat slordiger en daar maakte Kwiek dankbaar gebruik van en zette een ruststand neer van 12-6. Met een mooie voorsprong begonnen de dames van Kwiek aan de tweede helft. Al gauw werd duidelijk dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. Kwiek begon slordig aan de tweede helft en Actief wist dichterbij te komen tot 16-13. Een time-out is in deze klasse geen optie, daarom werd pupil Rosa ingezet om haar longen uit haar lijf te schreeuwen. De dames van Kwiek werden opgepept en wist de rust weer terug te vinden in het spel. De verdediging stond weer beter en in de aanval werden systemen opgebouwd. Ondanks de mandekking die gegeven werd aan de kant van Kwiek, wist Kwiek nog steeds te scoren. Veel verder konden de dames niet meer uit lopen, maar wisten de voorsprong wel te behouden en winnen met 24-18 van Actief. Dit houdt in dat de dames nu 8 punten los staan en misschien begin maart al kampioen kunnen worden in de 2de klasse.

 

Tot slot was het aan de heren om deze mooie handbal dag goed af te sluiten. De uitwedstrijd tegen HV Artemis ‘15 werd in de laatste seconde beslist door Kwiek en won maar met één punt verschil. Hierdoor wisten de mannen dat zij een zware pot voor de boeg hadden en kregen daarom ondersteuning van Pupil Sanne ten Kate. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd en zo werd er aan beide kanten goed gekeept maar toch ook gescoord. De ruststand gaf aan dat de teams aan elkaar gewaagd waren, 12-11. De tweede helft werd er harder verdedigd en daardoor werden er veel overtredingen gemaakt. Aan beide kanten werden veel twee minuten uitgedeeld, waardoor beide teams een keer met vier spelers in het veld kwamen te staan. Dit keer was het Kwiek die meer wissels had dan de tegenstander en konden hierdoor op snelheid/conditie gaan spelen. Aan het einde van de wedstrijd wisten zij daardoor uiteindelijk uit te lopen en die voorsprong hebben zij niet meer uit handen gegeven. Een mooie eindstand van 29-23 in het voordeel van Kwiek.