Verslag heren C-jeugd Kwiek-Actief Paterswolde 22 april 2012

Vandaag mochten de heren toch nog proberen om 2 puntjes aan het totaal toe te voegen en daarmee de 5de plaats weer van Merna over te nemen.

Tegen een ploeg die nog maar 5 wedstrijden in deze competitie had gespeeld moest dat lukken maar de vraag was of onze heren nog wel in vorm waren.
Compleet was het team niet want Leon, Justin en Daan waren niet aanwezig en daarnaast moest coach Rene Klomp ook nog waargenomen worden.

De jongens lieten echter al in de eerste 5 minuten zien dat ze vandaag van plan waren om gewoon met grote cijfers en met fanatiek handbal wilden winnen. Aan de kant van Actief was er eigenlijks maar 1 gevaarlijke speler die vanaf de 1ste minuut door Danny aan banden werd gelegd. Kwiek verdedigde gretig waardoor er door de opbouwers veel gestoord werd en balletjes makkelijk onderschept werden. Dit resulteerde in de eerste helft vaak in een goede break-out en meestal ook tot een score. Kwiek liep dan ook snel uit van 5-1 naar 9-1 en er werd gerust met een 15-2 ruststand.

Tijdens de laatste training gaf de trainer nog aan dat hij graag een 30-3 eindstand wilde dus de heren gingen in de 2de helft vol voor de 30 doelpunten. Daarbij was het in de 2de helft mooi om te zien dat (bijna) alle veldspelers ook tot scoren kwamen. In de 2de helft kwamen 7 verschillende spelers tot scoren en liep de score naar 21-3. Helaas moesten we daar 2 keer de nummer 16 van Actief laten gaan maar na deze 2 scores was het toch echter weer eenrichtingsverkeer. De arme keeper van Actief zag de een na de ander op zich afkomen en werd af en toe door paal of lat gered en soms wist hij zelf toch ook nog een balletje te pakken. Bij de stand van 29-5 waren de heren alleen nog maar met de laatste goal bezig. Ondanks een 3-tal kansen viel deze helaas niet meer. Uiteraard een goede uitslag maar vooral ook een goede wedstrijd waarin er ook veel mooie aanvallen samen werden opgezet.

De heren eindigen dus de competitie met 12 overwinningen in 21 wedstrijden. Een lang en mooi seizoen. Op naar het nieuwe seizoen maar dan wel in de heren B-jeugd. Zal het eerste jaar niet makkelijk worden maar met elkaar de schouders. Jessica bedankt voor de afgelopen jaren als coach en de heren heel veel succes maar vooral veel plezier in het spelletje!

Interim-coach
Richard Kamminga