Vol verwachting klopt ons hart!

Met de Sintviering voor de deur, moesten er afgelopen weekend wel mooie cadeaus uitgedeeld worden!

 

En die cadeaus werden zeker uitgedeeld, alleen dit keer niet door de Sint. Alhoewel de kinderen van Kwiek afgelopen dinsdag druk waren met de Pieten tijdens de Pietentraining, moesten de dames midweek 1 aan de bak. Zij namen het namelijk op tegen de koploper uit de competitie. Exito kwam opdraven met vooral veel jonge meiden, maar Kwiek had dit keer ook vier wissels aan de kant. De opstelling was anders neer gezet en dit pakte goed uit, er werd gelijk meerdere malen gescoord in de openingsfase. De verdediging stond goed strak, er werd hard gewerkt en goed rugdekking gegeven. Bovendien stond de keepster van Kwiek weer een dijk van een wedstrijd te keepen. Dit alles resulteerde in een 6-2 voorsprong bij rust. Na de rust nam Exito het stokje over en wist terug te komen tot een stand van 6-5. Gelukkig konden de dames van Kwiek zich herpakken. De snelheid eruit halen in de aanval en goed kansen afwachten resulteerde dat Kwiek uit kon lopen tot 9-5. Exito viel weer terug en liet zich weer mee voeren in het, toch wel tragere spel. De rollen waren weer omgedraaid. Exito kon nog slechts één vanuit de hoek scoren en nog één keer vanuit een snelle aanval, maar verder kwamen ze niet meer tot scoren. De dames van Kwiek vonden 9 doelpunten nog niet genoeg en weten daarmee een eindstand van 12-7 neer te zetten tegen de koplopen. Zeker geen cadeautje van de Sint, maar keihard geknokt met het team!

 

Op zondag ging het feestje verder, de E1 beet het spits af tegen SVBO E2. Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, waarbij beide ploegen moeite hadden om de bal goed rond te spelen ter verdienste van elkaar. Maar door een mooie actie op de rechter hoek werd door Kwiek de score geopend. Met de rust stond de stand op 2-2. In het begin van de tweede helft kwam SVBO zelfs nog voor te staan met 4-3! Daarna werd de verdediging van Kwiek weer aangescherpt en werd er meer fysiek verdedigd en uitgestapt. Al snel werd de stand weer gelijk getrokken en kwam SVBO minder in het spel. SVBO liep op een gegeven moment steeds vast in de verdediging van Kwiek, waardoor het af en toe heel lang duurde voor Kwiek weer in bal bezit kwam. Maar in balbezit werd er een mooi staaltje handbal laten zien door de jeugd van Kwiek! Met als resultaat een eindstand van 8-6! Fantastisch gedaan toppers van de E1.

 

Daarna was het de beurt aan de C meisjes om ook zo’n mooie score op het bord neer te zetten. Maar al snel bleek dat niet mee te vallen. De meiden namen het op tegen SV Hoogersmilde, die net als Kwiek al drie wedstrijden gewonnen heeft. Ook deze wedstrijd lieten de meiden van Kwiek weer zien dat zij goed samen kunnen werken. In de verdediging helpen zij elkaar goed en in de aanval lukt het steeds beter om elkaar vrij te spelen. Helaas lukte het de meiden niet om ver uit te lopen en was het een spannende wedstrijd, waarbij om en om gescoord werd. In de eindfase van de wedstrijd stond het gelijk, waardoor het enorm spannend was voor het publiek, maar ook voor het team! Kwiek scoorde en in de laatste seconde wist Natasja de bal van de tegenstander te stoppen, waarmee de meiden terecht winnen met 15-14!

 

Ook dames 2 moest het opnemen tegen SV Hoogersmilde en hadden afgesproken een voorbeeld te nemen aan de meiden van de C- jeugd. De dames wist dat hun een moeilijke wedstrijd te wachten stond, omdat dames 3 vorige week had verloren tegen deze tegenstander. De dames van Kwiek gingen goed van start en lieten mooi samenspel zien. Er werd niet enorm veel gescoord, maar toch een mooie voorsprong in de rust van 7-3. De verdediging stond als een huis en het spel verliep mooi, dus voor de tweede helft was er niet veel aan te passen. Helaas wisten de dames het mooie spel niet goed vast te houden en hadden onnodig veel balverlies. Ook was de snelheid ver te zoeken en had het team het zwaar om de wedstrijd uit te spelen. Gelukkig was het de dames gelukt om al een voorsprong te pakken, waardoor het de dames van Hoogersmilde niet meer lukte om de stand in te halen en werd het 14-10. De dames blijven hiermee ongeslagen in de competitie en blijven nog even lekker op de eerste plaats staan. 

 

De jongens C hadden ook een zware pot voor de boeg. Zij staan nummer vier in de competitie en de nummer twee kwam naar Hoogeveen en waren gebrand om de punten mee te nemen naar Rolde. Hier dachten de jongens van Kwiek anders over en dat was te zien! Kwiek ging van start als een speer en stonden al gauw voor met 8-4. Ook Unitas was lekker op dreef en wist de stand weer gelijk te trekken naar 8-8. De jongens van Kwiek waren niet van plan om de voorsprong uit handen te geven en zorgde ervoor dat er weer gescoord en goed verdedigd werd, dit resulteerde weer in een voorsprong van 12-10. Het lukte niet om deze voorsprong vast te houden en met een stand van 14-14 ging Kwiek de rust in. De tweede helft hadden de jongens van Kwiek even moeite met grip op de wedstrijd waardoor Unitas al snel uit wist te lopen met 14-18. Wat niet mee valt, maar wat de jongens toch is gelukt is om zich te herpakken. Kwiek wist het doel weer te vinden en als team gingen zij weer aan de slag. Samen knokken tot het einde van de wedstrijd, maar helaas lukte het niet om de voorsprong die Unitas had geslagen in te halen. Er is veel gescoord en met een eindstand van 28-30 kunnen de jongens terugkijken op een mooie en goed gespeelde wedstrijd, waar de coach meer dan trots op is!

 

Unitas kon lekker op de tribune blijven zitten, want dames 3 moest het ook opnemen tegen het team uit Rolde. Een team die in deze competitie ook goed meedraait. De dames van Kwiek waren gebrand om de punten als Sintcadeau in Hoogeveen te houden. Kwiek ging als een speer van start en het ene doelpunt naar het andere kreeg de keepster van Unitas om de oren. De verdediging stond als een huis en Unitas wist maar moeilijk te scoren. Ook hadden zij geen antwoord op de fast-breaks van de jonge meiden van Kwiek, wat uitkwam op een 16-8 ruststand. De opdracht was duidelijk voor de dames van Kwiek, ga zo door! Maar dat bleek toch lastiger dan gedacht. Want de dames van Unitas hadden wat tijd nodig om op gang te komen, maar ook zij konden in de tweede helft laten zien dat zij beschikken over mooi handbalspel. De dames van Kwiek bleven gelukkig scoren, maar ook nu kreeg de keepster van Kwiek de doelpunten om haar oren. Een mooie eindstand voor Kwiek en goed voor het doelsaldo, 27-20.
Typisch gevalletje schiet maar Raak!

 

               

 

Dames 1 had al een mooi Sintcadeau, namelijk pupil Amy Aringaneng zat bij hun op de bank om de dames naar de overwinning te schreeuwen. De vorige wedstrijd tegen Vako was een niet al te makkelijke wedstrijd, die maar nipt gewonnen werd door de Kwiek dames. Direct vanaf het begin van de wedstrijd was het Kwiek die het wedstrijdbeeld bepaalde. Binnen 4 minuten stond het 3-0 en het tempo van Kwiek ging nog iets omhoog. Vako had niks te vertellen en de schoten die ze op het doel van Kwiek afvuurde werden door keepster Danielle Bodegraven goed tegengehouden. Aanvallend wist Kwiek niet alleen vanuit de break out te scoren, maar door enkele mooie individuele acties werd de stand op 7-0 gezet. Vako wist pas in de 17e minuut hun 1e doelpunt te scoren. De gasten begonnen wat feller te spelen en de dames van Kwiek werden enkele keren hard aangepakt, gevolgd door een tijdstraf aan de kant van Vako, waardoor Kwiek in een overtal situatie kwam te staan en een ruststand wist neer te zetten van 14-3 voor Kwiek. De 2e helft was een kopie van de eerste helft, met een kleine kanttekening dat Vako direct vanaf de eerste minuut hard begon te spelen. Kwiek moest zich even aanpassen aan dit spel maar bleven de druk en snelheid hooghouden en werd de stand naar 16-3 gebracht. Vako wist zo af en toe de verdediging van Kwiek te passeren, maar niet elke schot werd een doelpunt. In de laatste minuten van de wedstrijd werd Kwiek wat onzorgvuldiger in afspelen en afronden en Vako wist enkele keren het net te vinden van Kwiek. Kwiek wist de stand nog verder uit te bouwen en zette een mooie eindstand van 30-9 neer.

 

                       

 

De heren mochten de dag afsluiten en kregen dit keer ondersteuning van pupil Tessa ten Kate. Kwiek schoot uit de startblokken en kwam op 1-0 door een goal van Bas Krom. Lang duurde dit niet Erix scoorde 2x snel achter elkaar. Erix wist uit te lopen naar een stand van 3-5. Toen was het aan de heren van Kwiek, 3x achter elkaar wisten ze te scoren en was de stand 6-5. Hierna was het Kwiek die het betere handbalspel had. Erix scoorde 1x, maar het waren wederom Pascal Klaassens en Michael Bodegraven die de score uitbouwden naar 12-8. Beide spelers wisten nog een keer te scoren, maar Erix gaf zich niet gewonnen en zo gingen de heren van Kwiek rusten met een ruststand van 14-12. Erix kwam scherp de kleedkamer uit en wist snel te scoren, zo ging het tot een stand van 18-16. Erix wist handig gebruik te maken van de tijdstraffen aan Kwieks zijde en wist op een voorsprong te komen 18-19. De mannen van Kwiek bleven vechten en pupil Tessa schreeuwde “hup hup” vanaf de kant om achter de mannen te blijven staan. Tot een stand van 21-21 ging de wedstrijd gelijk op. Hierna wist Erix 3 keer achter elkaar te scoren, 21-24. Kwiek verkleinde de achterstand naar 22-24, maar Erix hield het gat op 2 doelpunten en wist dit uit te bereiden naar 3 doelpunten en zette een eindstand neer van 25-28 in het voordeel voor de mannen uit Lichtenvoorde.