Wedstrijdverslag Dames recreanten 1, 3 januari 2017 HV Kwiek – SGV

Dat was even de boel bij elkaar pakken zo vlak na de jaarwisseling. Veel app verkeer om te kijken wie er nu wel en wie er nu niet zou zijn. Nadat de kruitdampen opgelost waren bleek dat Petra, Demi, Melanie en Marjo niet mee zouden doen.

Tineke had wel een klein ski-ongelukje gehad ze de knie had geblesseerd en Riëtte had wat gegoogeld met kokend water waarbij ze haar been had geblesseerd. Beiden zouden het wel proberen. Willy en Sylvia trokken daarom beiden de Kwiek tenues aan. Voor Sylvia zou dit de vuurdoop worden.

De wedstrijd viel nog midden in de vakantie. Daardoor was de tribune goed gevuld met vooral ook veel kinderen. (Volgens mij had Suzan alle vriendjes van haar kinderen ook meegenomen. Ik vraag me af of (oppas) Marco nog wel tijd had om te kijken). De laatste keer tegen SGV was helemaal niet zo gemakkelijk. Er spelen een aantal leuke, snelle en vooral jonge speelsters in. Het begon met een mooie openingsscore van Suzan. Daar was ze blij mee, want het zat de laatste keren qua scoren niet mee bij haar. SGV had vrij vlot een antwoord. De snelle, linkshandige scoorde vlotjes de 1 – 1. Het was een beetje zoeken bij ons in het begin. Zowel verdedigend als aanvallend werden wat foutjes gemaakt, maar tot scoren kwamen we allebei niet. Pas in de 14e minuut scoorde (alweer) Suzan de 2 – 1. En niet lang daarna scoorde ze een heuse hattrick. SGV probeerde veelvuldig de verdediging open te breken, maar dat was een lastige opgave. Heel goed werd er geschoven en de rugdekking was eveneens prima. Kwamen ze er wel door dan was daar Irma, die ook weer een bijna onneembare vesting was. Een paar minuten voor het verstrijken van de eerste helft maakte SGV de aansluittreffer 3 – 2, maar wie anders dan Suzan maakte bijna in het eindsignaal de 4 – 2. Met deze stand gingen we rusten. In de rust had iedereen wel iets te zeggen. Volgens mij zat de alcohol van de jaarwisseling er nog in. De Anita’s (coaches) hielden zich wijselijk stil.

Vol overgave begonnen we aan de 2e helft. Volle tribunes, dus vandaag moest het gebeuren. Margrit had ook een heel zooitje publiek meegenomen. Ze had al een paar goede schoten gekeerd zien worden door paal en lat. Met snelheid probeerde ze de verdediging te verschalken. Dat lukte bijna. De verdediging van SGV trok aan de noodrem en Margrit ging hard onderuit. De terechte penal die volgde werd goed genomen door Kelly. Net als Margrit trof ook Tineke vaak paal en lat, maar na een mooi samenspel met Hilleen trof ook zij doel. De verdediging ging steeds beter lopen bij Kwiek. Mooi om te zien hoe fanatiek Willy de hoek verdedigt. Niet alleen fysiek, maar ze geeft ook vaak goed bedoeld commentaar aan de tegenstander. Sylvia weet eigenlijk nog weinig van de regels, maar dat zie je niet. Het lijkt of ze al jaren speelt. Met veel nieuwe speelsters is het wel een beetje lastig om een aanval in te zetten. Af en toe lukt het toch perfect. Kelly werd mooi gelanceerd en scoorde alweer de 7 – 2. De 8 -2 werd dan eindelijk een prooi voor Margrit. Ook mooi voor al haar fans. SGV probeerde wel maar ze werden goed opgevangen. Even kregen ze een klein gaatje en toen werd het ook 8 – 3. Daar moest even gesleuteld worden in de verdediging, maar toen was het ook weer Kwiek wat de klok sloeg. Tineke zette in en daarna kwam onze Suzan weer in beeld. 2 x uit een break, super aangespeeld door respectievelijk Margrit en Hilleen en nog een keer vanuit de hoek. Zomaar een 2e hattrick in 1 wedstrijd. Volgens mij is dat lang geleden voor Suzan, 6 doelpunten in 1 wedstrijd. 12 – 3 inmiddels. SGV probeerde van alles, maar iedereen had de kop er goed bij in de verdediging. Vooral Kelly werd getest. Die kreeg een harde tik op haar gezicht. De neus kreeg het zwaar te verduren en ook haar tanden klapperden in haar mond, maar alles bleef zitten. Kort voor tijd kwam er van beide kanten nog een doelpunt. Eerst SGV en daarna had Margrit het laatste woord. Eindstand 13 – 4.

Mooie strijd, veel publiek en uiteraard een staande ovatie. Het bleef nog lang onrustig op de app.