Wedstrijdverslag Dames recreanten 1, SVWW 2 – HV Kwiek 1 van 1 februari 2017

Na de koploper vorige week een punt afgesnoept te hebben, mochten we nu tegen de nummer 2.

De kruitdampen van de vorige wedstrijd waren weggedreven en de zichtbare beschadigingen van deze strijd waren een enorme blauwe plek op Margrit’s been en een kreupele Tineke, die voorlopig de wedstrijden vanaf de kant mag bekijken. Verder zit Marjo nog steeds aan de kant. Zij wacht op de lente zodat die “frozen shoulder” van haar eindelijk kan ontdooien. Melanie moest werken en Demi had zelfs een kamer geboekt in het grootste hotel van Hoogeveen, het Bethesda. Gelukkig ligt ze op het moment van verslag schrijven weer in haar eigen bed. Riëtte had huisarrest en Petra had op miraculeuze wijze haar wijsvinger gekneusd. Margrit, die de bui zag hangen had uit voorzorg bij Kwiek 2 om versterking gevraagd. Brenda en Margreet waren bereid om naar Wijster af te reizen. (super bedankt !!)
Was het vorige week extreem warm in de hal in Hoogeveen, in Wijster weten ze wat bezuinigen is. Hier was het donders koud. Gelukkig had coach Anita een deken mee gebracht voor de wissels. (Anita jij denkt ook aan alles !) De bank aan de overkant was eveneens goed gevuld met Kwiek aanhang(sels). Voor een wedstrijd op een trainingsavond zijn ze in Wijster niet bereid de tribune los te gooien, dus het 8-koppige publiek met z’n allen op de bank. Gelukkig dat het mooi afgetraind publiek was zodat het net paste op 1 bank.

SVWW heeft een leuk team met een aantal snelle meiden. Dat merkte ook Irma. Binnen een paar minuten werd de bal bij ons in de aanval onderschept en in de snelle break die volgde, had Irma geen kans. 1 – 0 Het antwoord kwam van Petra die een fraai sprongschot deed belanden in de linker benedenhoek achter de keeper. Vlak daarna dacht Ina, op de tribune, dat er weer een doelpunt werd gescoord door Kwiek. Deze belande echter in het net naast het doel. Belachelijk meende Ina, wie hangt er nou 2 netten op in een sporthal. Nee, juist aan de andere kant werd gescoord. SVWW speelde goed haar cirkel vrij en daaruit werd gescoord. Ook de 3 – 1 was voor SVWW.  De verdediging van Kwiek moest beter. SVWW kwam er te gemakkelijk doorheen. Het was aan keeper Irma dat Kwiek niet verder achter stond. Ze stopte oa prachtig een break, wat haar waarschijnlijk wel weer een prachtige blauwe plek op haar bovenbeen zal opleveren. Een foutje van Suzan zorgde weer voor een poging tot break, maar gelukkig herstelde ze zelf snel waardoor ze de break kon onderbreken. Kwiek probeert het wel, maar de kansen komen mondjesmaat. Margrit ziet een snoeihard schot van haar gekeerd door de lat, iets wat zelden gebeurt bij haar. Hilleen probeert vanaf de cirkel, maar daar krijgt ze ook maar heel weinig ruimte. Aan de andere kant moet de verdediging van Kwiek aan de noodrem trekken; penalty 4 – 1. Niet lang daarna gebeurt hetzelfde aan de andere kant. Petra speelt een mooie bal naar Margrit die daarna op de grond ligt te spartelen. Penalty. Ze neemt deze zelf en goed 4 – 2.
Helaas niet lang daarna is Hilleen net te laat in de verdediging. Noodrem niet geaccepteerd door de scheids, dus penal tegen. Eveneens goed benut 5 – 2. Het golft over en weer. Kwiek heeft het lastig, maar bikkelt wel. Vrije bal voor Kwiek. Mooi vanuit de muur onderlangs ingeschoten door Margreet. Het is DE TRUC van Kwiek 2, maar ze past deze ook prachtig toe bij Kwiek 1. Net op het moment dat we iets dichterbij komen, geeft SVWW weer gas. Een schot van Petra wordt goed verdedigd en “beloond” met een break. Irma kansloos. Een misselijk balletje tussen de verdediging door en we staan weer 4 doelpunten achter. Rust 7 – 3.

Na rust gaat SVWW verder met waar ze mee opgehouden waren. Scoren. Marga doet nog wel een verwoede poging met een raar stuitballetje, maar de keeper van SVWW laat zich niet verrassen. Een snelle aanval van SVWW volgt 8 – 3. Ook het daaropvolgend doelpunt is van SVWW 9 -3. Vanaf dat moment gaat het ineens beter lopen bij Kwiek. Het begint met een lullig balletje van Margreet. Keeper totaal verrast (of veraast) 9 – 4. Dan weer SVWW en vervolgens opnieuw Margreet. Dit keer uit de break, ingezet door Kelly en ze maakt het klasse af met opnieuw een bal laag in de hoek. 10 – 5. Vanuit de hoek scoort opnieuw SVWW. Het antwoord komt van Petra. Dit keer weet ze haar bal met een sprongschot wel goed te plaatsen 11 – 6. Opnieuw SVWW, dwars door de verdediging heen. 12-6. Kwiek vecht zich terug. Een vrije bal wordt mooi ingeschoten door opnieuw Petra. Helaas mag vlak daarna SVWW een penal nemen. Irma opnieuw kansloos 7 – 13. Irma is er klaar mee. SVWW heeft nog 1 man publiek en die moet het ontgelden. Ontzag heeft hij voor Irma’s woeste blik en dito voorkomen. Hij schiet snel de kantine in. Jammer want nu mist hij nog een tweetal mooie aanvallen van Kwiek. Kelly brengt met een droog schot de stand op 13 – 8. Bij een volgende aanval moet ook SVWW aan de noodrem trekken om de snelle Margrit te stoppen. Kelly voelt zich goed en neemt de penal feilloos. 13 – 9. Dit is tevens de eindstand. SVWW krijgt nog wel een penal maar deze wordt gestopt door Irma. Uiteindelijk was de 2e helft beduidend beter. ( stand 2e helft 6 – 6) In de eerste helft begonnen we iets te slap om SVWW goed partij te geven. Jammer maar met opgeheven hoofd en applaus van het publiek konden de dames gaan douchen.