Wedstrijdverslag Dames recreanten Exito – HV Kwiek

De inhaalwedstrijd tegen Exito. Nadat de wedstrijd n.a.v. de rode kaart van Margrit, de vorige keer was gestaakt moest deze nog opnieuw gespeeld worden.

Beloofd was eigenlijk dat er een andere scheidsrechter zou zijn, maar dat was niet het geval. Scheidsrechter Jan Drent stond gewoon weer aan de afgooi. Wel was hij dit keer een stuk beter gemutst ( kwam misschien omdat Margrit vanaf de tribune moest toekijken vanwege een schouderblessure). Hij sprak zowaar en heel af en toe kon er een klein lachje af.

Bij het staken van de wedstrijd de vorige keer stonden we nog voor met 2-3. Dit keer liet Exito er geen gras over groeien. Ze gingen er vol in. Ze knalden er lustig op los en alhoewel we goed probeerden te verdedigen en Irma een paar mooie reddingen had, konden we niet voorkomen dat we binnen no-time met 4-0 achter stonden. Pas in de 16e minuut konden we iets terug doen. Suzan schoot eindelijk de 4 – 1 binnen. Een mooi strak schot in de linker beneden hoek.

Toch bleven we het moeilijk hebben. Doordat de wedstrijd ingevoegd was kon Riëtte niet meedoen en Margrit was zoals genoemd geblesseerd. Monique en Margreet waren gelukkig bereid gevonden om mee te spelen. (Toch wel fijn dat we nu een 2e recreanten team hebben waardoor we elkaar af en toe kunnen helpen.) Het blijft wel een stuk lastiger spelen als iedereen op wisselende posities moet spelen. Het team van Exito is ook maar niet zo maar een team. Ze hebben een paar hele goede opbouw speelsters die flink kunnen aanleggen. Ze zijn een paar jaar jonger en hebben een behoorlijke dosis handbalervaring.

Nadat Suus gescoord had kreeg Exito een vrije bal doordat Tineke een overtreding maakte. De scheidsrechter, dol op kaarten, gaf meteen … ROOD. Nou Tineke liep ook rood aan, want zo’n zware overtreding was het nu ook weer niet. Onze Jan keek nog een keer naar zijn kaart en zag dat hij de verkeerde kleur getrokken had. Pfff leuk grapje hoor van onze Jan. Onze jan is sowieso dol op kaarten, want hij trok maar liefs 6x de gele kaart. Wel 3x voor ons en 3x voor Exito, dat dan weer wel.

Uit de vrije bal scoorde exito de 5 – 1.

Even was er daarna een fase in de wedstrijd dat we dichterbij kwamen. Tineke werd tegen de grond gewerkt en een penal volgde. Goed verzilvert door onze specialiste Suzan. Niet lang daarna vond Margreet op geraffineerde wijze het doel 5 – 3.  Dichterbij liet Exito ons echter niet komen, want de 6-3, 7–3 en de 8-3 volgden in rap tempo. Onze goali Irma kon er ook weinig aan doen. Ze vlogen aan alle kanten om haar oren. Vlak voor de zoemer van de rust kon Tineke de ruststand op 8-4 brengen.

Nadat we aan het water en de zuurstof waren geweest konden we ons opmaken voor de 2e helft.

Exito begon zoals ze geëindigd waren. In rap tempo werd de marge gebracht naar 7 doelpunten 11-4.

Toch was of daarna het vuur er een beetje uit bij Exito of wij raakten eindelijk een beetje op elkaar ingespeeld. Suzan kon notabene scoren vanuit de break, nadat Irma goed gezien had dat ze vrij liep en dit keer ook goed aanspeelde. 11-5. Na verwoede pogingen over en weer scoorde Exito toch de 12-5, maar daarna kon wederom Suzan ( topscoorder met 4 doelpunten) scoren uit een penal en vlak daarna verschalkte Tineke met een leep stuitje de doelvrouwe van Exito. 12-7

Exito had echter het laatste woord met 13-7.

Jammer, maar goed gevochten. We zijn niet afgeschoten, waar het eerst even op leek. De marge bleef beperkt en iedereen kwam dit keer gelukkig ongeschonden uit de strijd.