Wie pakt de laatste punten voor de kerstvakantie ?

Op de laatste competitiezondag van 2017 werden er weer heel wat punten verzameld in Hollandscheveld.

 

 We speelden deze zondag onze thuiswedstrijden in De Marke aangezien De Valkenlaan al bezet was.
Hieronder de verslagen die binnen zijn gekomen.

 

Vanochtend was het weer de E-1 die de spits mocht af bijten. Thuis in De Marke werd er gehandbald tegen E&O E-3. In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd maar door het goed uitspelen van de E&O verdediging met mooie individuele acties maar ook goed opgezette combinaties werd er goed gescoord door Kwiek.
In de tweede helft kwam E&O in het begin wat makkelijker aan de doelpunten door een paar leuke acties en geluksdoelpuntjes. Maar desalniettemin stsond de verdediging van Kwiek goed en werd een aantal keer de bal onderschept. Daardor konden de kanjers van Kwiek snel omschakelen en scoren. Ook onze nieuwe aanwinst van de E-1 hield knap stand in het veld. Uiteindelijk stond het bij het eindsignaal 13-5 voor Kwiek.

 

De E-2 speelde vandaag tegen VenS E-2 vooraal een leuke wedstrijd. Ondanks dat de kinderen op vreemde bodem waren voelte het als tuhis en was het dus gewoon gezellig. Veel rennen, ballen veroveren en proberen te scoren. Dit lukt ook best goed gezien de 8-2 uitslag

De C-heren aren vooraf gewaarschuwd voor een E&O wat de laatste weken goed weerstand had geboden aan de top 3. Kwiek was echter, zonder wissel vanwege de blessure van Wout zeer scherp. De ruststand van 18-8 gaf E&O weinig hoop voor de tweede helft. De uitslag 37-16 liet zien dat dit terecht was. De mannen stijgen weer een plekje op de randlijst en vechten met 5 teams om plek 3 in de stand van de competitie.

 

HEt verslag van de C-meiden hieronder komt zo snel mogelijk nog!

 

 

Na de jeugdwedstrijden was het tijd om een vuurwerk spektakel te laten zien in sporthal de Marke! Dames 2 en dames 3 spelen bij elkaar in de competitie en vandaag was de grote dag dat zij tegen elkaar moesten optreden. Voor beide teams toch wat onwennig om na vele gezamenlijke trainingen, tegenover elkaar in het handbalveld te staan. Vanaf het eerste fluitsignaal was het sportief en gingen beide teams vol voor de winst! De eerste helft ging het gelijk om en wisten de dames om en om te scoren. Vanaf de tweede helft konden dames 2 eindelijk de voorsprong nemen die zij zich hadden voorgesteld. Op snelheid wisten zij de tegenstander moe te maken, waardoor er meer doelpunten gezet konden worden. Dames 3 bleef knokken tot het einde en bleef mooie aanvallen neer zetten. Een mooie wedstrijd waarbij de teams hebben laten zien waarom zij terecht op een eerste en tweede plek in de ranglijst staan! Dames 2 gaat zelf ongeslagen de jaarwisseling in en hopelijk weten zij dit in het tweede deel van de competitie ook vast te houden. Eindstand 22-12 voor dames 2.

 

Dames 1 van Kwiek moest spelen tegen hekkensluiter de Cirkeltijgers uit Groningen. Op papier een makkelijke tegenstander, maar als koploper wisten de dames van Kwiek dat elke wedstrijd zwaar zal gaan worden. Daarom hadden de dames vandaag versterking van Pupil Tamara Post. Zij was gebrand om de dames naar een overwinning te schreeuwen. Het begin van de wedstrijd verliep wat stroef en Kwiek had moeite om het doel te vinden. Pas na zes minuten begon het te draaien en met snelle aanvallen wisten de dames elkaar dan eindelijk goed te vinden. Na veel mooie doelpunten en perfecte stops van de keepster van Kwiek, wisten de dames een ruststand neer te zetten van 12-3. In de rust vond de pupil, Tamara, dat de dames vooral op tempo zo door moesten gaan. De dames van Kwiek luisterde naar Tamara en trok de wedstrijd weer naar zich toe. Toch hadden de dames van Kwiek wat meer moeite in de verdediging, waardoor de Cirkeltijgers meer het doel wisten te vinden. De dames van Kwiek hebben deze wedstrijd niet het beste handbalspel laten zien, maar weten toch een mooie eindstand van 22-11 neer te zetten. Ook dames 1 gaat ongeslagen de jaarwisseling tegemoet en hopelijk kunnen zij vanaf januari weer laten zien waarom zij de terechte nummer 1 zijn!

 

Na twee verlies partijen achter elkaar moesten de handbal heren van HV Kwiek afgelopen zondag aantreden in een thuiswedstrijd tegen HV Huissen. Zij staan 2 plaatsen hoger op de ranglijst. Gelukkig had pupil Roan Kats tijd vrij gemaakt om de mannen van Kwiek te ondersteunen. Makkelijk ging het allemaal niet en de eerste 5 minuten wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Het was Kwiek die als eerste het net wist te vinden, maar al gauw sloot de tegenstander weer aan. Het ging gelijk op en de heren van Kwiek konden in een harde wedstrijd niet weglopen bij hun tegenstander. Kwiek kwam steeds tot een gat van twee doelpunten, maar elke keer wist Huissen het gat weer te dichten. Hierdoor bleef het spannend en Kwiek ging rusten met een stand van 10-9 in hun voordeel. Zonder dat de pupil Roan al te veel hoefde te zeggen, wisten de mannen wat hun te doen stond. Hierdoor kwam Kwiek in de tweede helft goed uit de startblokken. Al snel wist Huissen het gat weer te dichten en stond het weer 11-11. Hierna wisten de heren van Huissen uit te lopen naar 12-15. De gespannen gezichten op de tribune gaven aan hoe spannend de wedstrijd was. De heren van Kwiek lieten de heren van Huissen niet verder dan 3 doelpunten uitlopen. Pupil Roan gaf niet op en de heren van Kwiek voelde dit goed aan. Hierdoor wisten zij de stand weer gelijk te trekken naar 17-17. Met minder dan een minuut te spelen wist Huissen nog op een 17-18 voorsprong te komen. Gelukkig voor de heren van Kwiek een doelpunt 15 seconden voor tijd, de gelijkmaker! Het lukte Huissen niet meer om in de laatste resterende seconden te scoren waardoor de stand 18-18 bleef. De heren gaan de kerstvakantie in, in een mooie middenmoot.

 

Nu even rust voor de iedereen en lekker genieten van de kerstdagen en het nieuwe jaar.
Maar natuurlijk kun je nog even komen handballen in de kerstvakantie bij het familietoernooi. Geef je hiervoor op bij de ATC.

We zien jullie allemaal weer op 7 januari als we een uitprogramma hebben staan.

 

14 januari is er weer een mooi thuisprogramma met aansluitend een spetterende nieuwjaarsreceptie.