DAMES KWIEK VEROVEREN DE PUNTEN IN WESTERBORK

Op zaterdagavond 9 oktober rukten de dames 1 van Kwiek uit naar Westerbork. De dames mistte een aantal speelsters maar dat maakte de dames extra gebrand om te winnen. In Westerbork klonk om 20:15 het eerste fruitsignaal. De dames van Kwiek pakte na een wat onwennige beginfase wel de voorsprong met 3-2. De dames gingen lang gelijk op tot 7-7. Na deze stand waren de dames het spoor even kwijt. S.V.W.W, kreeg makkelijke kansen en scoorde makkelijker dan de dames van Kwiek. Hierna begonnen de wissels onder leiding van Marije Popping beter te lopen. Gaten werden getrokken en Esmee Kolk kon vanaf de opbouw zo door de verdediging lopen van de dames van Westerbork. Bij een ruststand van 7-9 gingen de dames rusten. 

De tweede helft vlogen de dames Kwiek uit de startblokken. Marloes Oort scoorde direct voor Kwiek en de dames bleven uitlopen op S.V.W.W. Keepster Daniëlle Bodegraven hield het doel voor de dames van Hoogeveen schoon.

Na een stand van 13-18 verslapten de dames van Kwiek een beetje waardoor S.V.W.W. kon inlopen. Het grote aantal publiek wat was meegereisd vanuit Hoogeveen zat met natte oksels op de tribune. De dames van Kwiek wisten zich te handhaven en met een eindstrand 17-19 floot de scheidsrechter de wedstrijd af. 

De twee belangrijke punten voor de dames uit Hoogeveen werd groots gevierd! 

De dames van Kwiek spelen volgende week zondag om 11:50 uur in Hoogeveen tegen de dames van S.V.B.O Emmen. 

Dames 2 speelde zondag 10 oktober tegen SV Hoogersmilde. Helaas was de tegenstander een stuk sterker, waardoor de Kwiek dames geen kans maakte op een overwinning. Dames 2 speelt volgende week om 13:40 uur tegen de dames van H.V.E.2000 in Erica.